La foto della ricetta Fusilloni with pistachio pesto, smoked stracciatella, and guanciale di DAGIÙ

Una ricetta di

DAGIÙ

Fusilloni with pistachio pesto, smoked stracciatella, and guanciale

A tasty and rich main course, perfect for a special lunch. The fusilloni are dressed with a creamy pistachio pesto, enriched with smoked stracciatella and crispy guanciale.

Primi piatti

15 min

20 min

Facile

Italia

Sicilia

Prodotti in questa ricetta

Ingredienti

(per 4 persone)

Fusilloni 100% italian wheat (500 g)
2,5

1 prodotto

Guarda sul sito

Fusilloni 100% italian wheat (500 g)

200 g

Pistachio pesto (190 g)
10

1 prodotto

Guarda sul sito

Pistachio pesto (190 g)

80 g

Smoked stracciatella

200 g

Guanciale

100 g

Ogliarola extra-virgin olive oil (500 ml)
21

1 prodotto

Guarda sul sito

Ogliarola extra-virgin olive oil (500 ml)

to taste

Salt

to taste

Pepper

to taste

Suggerimenti

Frullatore

Padella

Preparazione

STEP 1 di 5

Cook the fusilloni in plenty of salted water until al dente.

STEP 2 di 5

Meanwhile, prepare the pesto by blending the pistachios with extra virgin olive oil, parmesan, salt, and pepper.

STEP 3 di 5

Cut the guanciale into cubes and brown it in a pan until crispy.

STEP 4 di 5

Drain the pasta and toss it with the pistachio pesto, mixing well.

STEP 5 di 5

Add the stracciatella and crispy guanciale on top of the pasta before serving.