La foto della ricetta Tropean Fusilli di Spaghetti & Mandolino

Una ricetta di

Spaghetti & Mandolino

Tropean fusilli

A flavorful and traditional dish, ideal for a tasty lunch.

Primi

10 min

15 min

Media

Italia

Calabria

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Prodotti in questa ricetta

Ingredienti

(per 2 persone)

Fusilli di segale 350g
2,1

1 prodotto

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Fusilli di segale 350g

200 g

Filetti di Acciughe del Cantabrico Costera 48g
6,9

1 prodotto

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Filetti di acciughe del cantabrico costera 48g

4 units

Polvere alimentare di Cipolla Rossa 30g
15

1 prodotto

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Polvere alimentare di cipolla rossa 30g

1 unit

Nduja di Spilinga Crespone di Luigi Caccamo 450g
12,2

1 prodotto

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Nduja di spilinga crespone di luigi caccamo 450g

1 teaspoon

Olio EVO Il Frantoio BIO 250ml
5,5

1 prodotto

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Olio evo il frantoio bio 250ml

to taste

Salt

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Breadcrumbs

2 tablespoons

Preparazione

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STEP 1 di 5

Slice the Tropea red onion and let it soften in a pan with a bit of extra virgin olive oil.

STEP 2 di 5

Add the anchovy fillets and let them dissolve inside.

STEP 3 di 5

Combine a teaspoon of ‘Nduja and stir.

STEP 4 di 5

Cook the fusilli in salted water, drain them al dente, adding them to the pan with the sauce.

STEP 5 di 5

Mix the pasta with a ladle of cooking water and serve with a sprinkle of toasted breadcrumbs.

Modalità di conservazione

Can be stored in the refrigerator for one day.

Altre informazioni

‘Nduja is a strong ingredient; dose according to your preference. Optionally, you can use it for a pasta frittata the following day.