La foto della ricetta Fusilli alla tropeana di Spaghetti & Mandolino

Una ricetta di

Spaghetti & Mandolino

Fusilli alla tropeana

Danie bogate w smak i tradycje, idealne na smaczny obiad.

Primi

10 min

15 min

Media

Italia

Calabria

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Prodotti in questa ricetta

Ingredienti

(per 2 persone)

Fusilli di segale 350g
2,1

1 prodotto

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Fusilli di segale 350g

200 g

Filetti di Acciughe del Cantabrico Costera 48g
6,9

1 prodotto

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Filetti di acciughe del cantabrico costera 48g

4 jednostki

Polvere alimentare di Cipolla Rossa 30g
15

1 prodotto

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Polvere alimentare di cipolla rossa 30g

1 jednostka

Nduja di Spilinga Crespone di Luigi Caccamo 450g
12,2

1 prodotto

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Nduja di spilinga crespone di luigi caccamo 450g

1 lyzeczka

Olio EVO Il Frantoio BIO 250ml
5,5

1 prodotto

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Olio evo il frantoio bio 250ml

q.b.

Sól

q.b.

Bulka tarta

2 lyzki

Preparazione

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STEP 1 di 5

Pokrój czerwona cebule z Tropea i zeszklij na patelni z odrobina oliwy extra vergine.

STEP 2 di 5

Dodaj filety anchois i pozwól im sie rozpuscic wewnatrz.

STEP 3 di 5

Dodaj lyzeczke 'nduja i wymieszaj.

STEP 4 di 5

Gotuj fusilli w osolonej wodzie i odcedz al dente, dodajac do patelni z sosem.

STEP 5 di 5

Podsmaz makaron z chochla wody z gotowania i podawaj z posypka z tostowanej bulki tartej.

Modalità di conservazione

Mozna przechowywac w lodówce przez jeden dzien.

Altre informazioni

'nduja to silny skladnik, dawkowac ostroznie wedlug wlasnego smaku. Ewentualnie mozna tez uzyc do omletu z makaronem nastepnego dnia.